ΔΕΗ: Επενδυτική αντεπίθεση σε τέσσερις άξονες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΗ ώστε η επιχείρηση να ανακάμψει και να αφήσει πίσω της τα αρνητικά αποτελέσματα και τις ζημιές.

Θα προηγηθεί την Παρασκευή η έγκριση του business plan που κατήρτισε η McKinsey. Θα ακολουθήσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εγκρίνει τις αλλαγές στον τομέα των προσλήψεων και της στελέχωσης της εταιρείας που έφερε πρόσφατα ο νόμος που ψηφίστηκε από την βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Στάσσης έχει επιλέξει να παρουσιάσει τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας καθώς το σχέδιο θα αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια περί τα τέλη Ιανουαρίου. Για την περίοδο αυτή προγραμματίζεται ένα «investor day», το οποίο θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προετοιμασίας για την προσέλκυση ξένων επενδυτών αλλά και για τη μεγάλη έξοδο στις αγορές αργότερα με την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Στόχος της νέας διοίκησης είναι να άρει τις αβεβαιότητες που κρατούσαν μακριά από την Επιχείρηση και την μετοχή της τους επενδυτές και να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τους ιδιώτες προμηθευτές.

Χθες μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link στην Ν. Υόρκη ο κ. Στάσσης επισήμανε ότι η ΔΕΗ έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο, το οποίο θα ανακοινώσει σύντομα και το οποίο έχει τέσσερις βασικούς άξονες:

Την απολιγνιτοποίηση της εταιρείας, η οποία θα κινηθεί στις κυβερνητικές εξαγγελίες για οριστική απεξάρτηση από το λιγνίτη έως το 2028 αλλά θα περιλαμβάνει αναλυτικό και πλήρες χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των 14 μονάδων της ΔΕΗ.

Την μετεξέλιξή της Επιχείρησης από ουραγό σε πρωταγωνιστή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, σχέδιο το οποίο η ΔΕΗ θα υπηρετήσει μέσα από την ανάπτυξη νέων πρότζεκτ αλλά και με στρατηγικές συμμαχίες.

Την ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής, το οποίο θα υλοποιηθεί με την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ με στόχο την άντληση σημαντικών εσόδων για την ΔΕΗ.

Την αντεπίθεση της εταιρείας στην αγορά ενέργειας με νέα εμπορική πολιτική που θα έχει ως βάση της τον πελάτη και θα δίνει επιλογές με βάση την κατανάλωση στα πρότυπα των προγραμμάτων της κινητής τηλεφωνίας.