Πλακιωτάκης στο Capital Link: Επενδύστε στη ναυτιλία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία της Ελλάδος παρουσίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link “Invest in Greece”, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Ο κ. Πλακιωτάκης στην διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στη δυναμική της ναυτιλίας αλλά και στην πολυεπίπεδη προσφορά της στο παγκόσμιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία. Επίσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ της και για την συνεισφορά της στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδος.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές μια μοναδική δυνατότητα δικτύωσης μέσα από περισσότερα από 100 one-to-one meetings με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες, καθώς και με μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το Συνέδριο, διοργανώθηκαν δύο group sessions για τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο καθένας αναφέρθηκε σε θέματα του χαρτοφυλακίου του.

Επιπλέον, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποίησαν μια σειρά από one-to-one meetings με επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.