Θήβα: Τα σχόλια στην τοπική κοινωνία ότι δεν έχει τα προσόντα “παραίτησαν” διοικητή νοσοκομείου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Πριν καλά καλά “κάτσει ο κουρνιαχτός” από τον σάλο που είχε ξεσπάσει πρόσφατα με τον 80χρονο που προορίζονταν για διοικητής στο νοσοκομείο Καρδίτσας, νέα τρικυμία ξεσπά. Αυτή τη φορά, ο υποψήφιος διοικητής παραιτήθηκε από μόνος του, καθώς, όπως όλα δείχνουν, δεν άντεξε την πίεση από τα έντονα σχόλια στην τοπική κοινωνία, τα οποία του δημιούργησαν πίεση και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί, πριν ακόμη διορισθεί!

Ο λόγος για τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Θήβας Κωνσταντίνο Τυρηνόπουλο (Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ -ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ»).

Να σημειωθεί ότι 20 ημέρες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων και τον σάλο που προκλήθηκε για τις επιλογές του υπουργου υγείας Βασίλη Κικίλια, το ΦΕΚ δεν έχει εκδοθεί ακόμη ώστε να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα οι διοικητές.

Ο μέχρι πρόσφατα τοποθετημένος αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας, έδωσε την παραίτησή του μετά τις έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία η οποία τον κατηγορούσε ότι ο τίτλος σπουδών του δεν καλύπτει τα προαπαιτούμενα προσόντα της προκήρυξης και δεν συνάδει με τον κλάδο της υγείας και της διοίκησης νοσοκομείου.

Ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αφού τον ευχαριστεί για την τιμητική θέση, επιφυλάσσεται να προβεί σε νομικές ενέργειες για όσα σε βάρος του έχουν ειπωθεί.

Η ανακοίνωση παραίτησης του Κώστα Τυρηνόπουλου:

Στα πλαίσια της Δημοκρατίας λοιπόν, κατέθεσα την παραίτηση μου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, απο την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ».

Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός, μου εμπιστεύτηκαν την θέση του Αναπληρωτή διοικητή. Θα εξαντλούσα όλες μου τις δυνάμεις, για να δικαιώσω αυτή την απόφασή τους.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι , οι οποίοι θέλησαν να ορίσουν και να εισάγουν νέους όρους και κρίσεις όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α για να ασχοληθεί με τα κοινά.

Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Δεν θα μπώ σε αυτές τις μικροπρεπείς διαδικασίες,δεν είναι του χαρακτήρα μου. Κάποιοι με ανέντιμες μεθόδους ισχυρίζονται και διαδίδουν ψευδή και ανυπόστατα λόγια για εμένα, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη μου, καθώς και την αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας. Απο εδώ και στο εξής θα κινηθώ νομικά για να σταματήσει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου. Για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου, θα υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα.