Τσαβούσογλου: «Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας θα αντιδράσουμε»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Μπορούμε να κάνουμε σεισμικές έρευνες με τη Λιβύη. Η Ελλάδα και η ΕΕ δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν επί αυτών των ζητημάτων». Αυτή είναι η νέα προκλητική δήλωση δια στόματος του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Τσαβόσογλου ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, ανέβασε ξανά τους τόνους λέγοντας ότι «στην υφαλοκρηπίδα μας κανείς δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί χωρίς την άδειά μας».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη απαντώντας ότι «θα αξιολογήσουμε τυχόν αίτημα της Λιβύης για αποστολή στρατού στη χώρα».

Όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα είπε ότι «είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα με την κυβέρνηση Τσίπρα που από αριστερή έγινε ακροδεξιά. Τα όρια των νερών της Ελλάδας είναι ξεκάθαρα. Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από την Ελλάδα για το θέμα της υφαλοκρηπίδας».

Ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο κυρώσεων από τις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας και απάντησε ότι «τα μέλη του Κογκρέσου θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πετύχουν τίποτα με την επιβολή κυρώσεων». Προειδοποίησε, δε, ότι σ΄αυτό το ενδεχόμενο θα τεθεί θέμα για την αεροπορική βάση στο Ιντισρλίκ και τον σταθμό των ραντάρ στο Κουρετσίκ.