Ζάππειο: Σύγκρουση ΜΑΤ συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένταση και ρίψη χημικών επικράτησε το πρωί στην Αίγλη Ζαππείου όταν συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος επιχείρησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα όπου γινόταν ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει «την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της κινητοποίησης των γιατρών, υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «στην κινητοποίηση των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων ενάντια στη φιέστα που πραγματοποιεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη επίθεση με ΜΑΤ και χρήση χημικών εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην υγεία.

Στην επίθεση τους τα ΜΑΤ τραυμάτισαν γιατρούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους για να υπερασπιστούν την πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία και την μετατρέπει σε εμπόρευμα. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό των γιατρών που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για όλο τον λαό. Η υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό. Δε θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της».

Υπενθυμίζεται ότι, οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ, μακριά από το 7,5% του μέσου όρου της ΕΕ.