Μέρκελ: Ισχυρότερη γυναίκα στον πλανήτη σύμφωνα με την λίστα του Forbes

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες για το 2019 παραμένει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Την θέση αυτή,  η “ισχυρή κυρία” της Γερμανίας διατηρεί την κορυφή για ένατη διαδοχική χρονιά. Παράλληλα, στη λίστα των ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη φιγουράρει συνολικά 14 χρόνια.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανέλαβε πρόσφατα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της φετινής λίστας του Forbes.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, η οποία είναι η μόνη γυναίκα στην αμερικανική ιστορία που έχει βρεθεί σε αυτήν τη θέση αλλά και η “αρχιτέκτονας” της διαδικασίας παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (πρόκειται για την τέταρτη διαδικασία παραπομπής Αμερικανού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ).

Η λίστα των “Ισχυρότερων γυναικών του κόσμου” περιλαμβάνει και γυναίκες από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και με ενεργό φιλανθρωπική δράση.
Η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και συνιδρύτρια του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Γκέιτς, βρίσκεται στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και η Όπρα Γουίνφρεϊ που καταλαμβάνει την 20η θέση.