Ουαλία: Μυστήριο με εκατοντάδες νεκρά πουλιά (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένα παράξενο περιστατικό αντίκρισαν το χθες οι κάτοικοι της Ουαλίας που είδαν εκατοντάδες πουλιά νεκρά στον δρόμο παρόλο που αυτόπτες μάρτυρες τα είδαν να πετούν στον ουρανό μία ώρα πριν.

“Έμοιαζαν σαν να έπεσαν νεκρά από τον ουρανό”, έτσι περιέγραψε στα Μέσα το μυστηριώδες περιστατικό ένα ζευγάρι Ουαλών που εντόπισε πρώτο τα άψυχα πτηνά και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό.

Η αστυνομία της Ουαλίας με σχετική ανάρτηση στο Τwitter έκανε γνωστό πως ίσως έχει φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Όμως βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων και του ιατροδικαστικού πορίσματος από τη νεκροψία/νεκροτομή που διενεργήθηκε και δεν σκοπεύει να προβεί ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο έχει μπει μαρτυρία που αναφέρει ότι αρκετά χρόνια πριν ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Το μυστήριο προκάλεσε το ενδιαφέρον των χρηστών του Twitter που δίνουν τη δική τους εκδοχή για τον μαζικό θάνατο των πτηνών. Κάποιοι που πιστεύουν σε προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες μιλούν για ”σημάδι” ενώ κάποιοι πιο ψύχραιμοι εικάζουν πως δηλητηριάστηκαν από κάποια τοξική τροφή. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που διερωτώνται αν στην περιοχή ”Anglesey” όπου σημειώθηκε το περιστατικό έχουν εγκατασταθεί τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς 5G.