Πολιτικός σάλος με την επίθεση Κασιμάτη στην ΕΛ.ΑΣ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με μια οργισμένη ανακοίνωση η ΝΔ  καταδικάζει το υβριστικό σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη σε προφίλ διαδικτυακού της φίλου στο facebook, στο οποίο έγραψε «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι».

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Πειραιώς την ανακοίνωσή της.

Η ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Η ΠΟΑΣΥ κάλεσε τη βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη διαφορετικά προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά που σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το αν είμαστε γουρούνια και δολοφόνοι απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας».

Η ίδια η Νίνα Κασιμάτη, απέστειλε επιστολή στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά στην οποία χαρακτηρίζει «δυσανάλογη και άδικη» την αντίδραση της ΠΟΑΣΥ, επισημαίνοντας ότι έχει «υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών».

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το σχόλιο κάτω από μία φωτογραφία στην οποία φαινόταν το λάθος που είχε κάνει η ΕΡΤ1, γράφοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη ως «βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ».