Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Παράνομη και απορριπτέα η συμφωνία με την Τουρκία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Παράνομη χαρακτήρισε την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο κ. Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, τόνισε ότι είναι απορριπτέα η συμφωνία αυτή και άπτεται της κυριαρχίας του λιβυκού κράτους, καθώς και των δικαιωμάτων των χωρών της ανατολικής Μεσογείου.

«Επιβεβαιώνουμε και καθησυχάζουμε για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό ότι η στάση μας είναι ενιαία και ισχυρή εναντίον αυτής της συνωμοσίας, η οποία επιβουλεύεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού και του λιβυκού λαού», κατέληξε, καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της Λιβύης.
«Δεν είναι νόμιμη. Εμείς ως Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης την απορρίπτουμε. Επίσης, και δημόσια, οι Ένοπλες λιβυκές Δυνάμεις την απορρίπτουν. Και θα αντισταθούμε σε όποιον προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης» είπε ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης.