Θεοδωρικάκος για τη ψήφο των αποδήμων: “Θα δώσουμε “σάρκα και οστά” στη ρύθμιση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Αυτό που πετύχαμε, συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων σε θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα και αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα” τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ραδιοφωνικό σταθμό, μετά την ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο των αποδήμων

“Τη συναίνεση την επιδιώκουμε και την πετυχαίνουμε και είναι σπουδαίο που το καταφέρνουμε”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι η διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα, ήταν μία “πολύ επίπονη προσπάθεια”, που όπως είπε, κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες”.

Πρόσθεσε ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν “να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πάνω στη γη”, αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.”

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι: “Θα βάλουμε παντού εκλογικά τμήματα, όπου καταφέρουμε, προσπαθώντας να είμαστε όσο το δυνατό πιο κοντά στους Έλληνες που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ψηφίσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε σάρκα και οστά στη ρύθμιση που ψηφίσαμε”.

“Θέλαμε 200 ψήφους. Εμείς είχαμε 158, με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, δύο κόμματα που από την αρχή είχαν θετική συνδρομή και την ίδια άποψη με εμάς, φτάναμε τις 190 ψήφους”, σημείωσε ο υπουργός.

Αναφορικά  με τις επικρίσεις πως μπορεί να έγιναν υπερβολικοί συμβιβασμοί, ο υπουργός είπε ότι κατά τη γνώμη του ήταν αρκετά ικανοποιητικοί και έφερε ως παράδειγμα ότι όσοι Έλληνες είναι στο εξωτερικό έως 30 ετών, θα ψηφίσουν χωρίς προϋποθέσεις.