Ίδρυμα Ευγενίδου: Αναζητώντας το «Απόλυτο μηδέν»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν από το χειμερινό ηλιοστάσιο, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προσκαλεί τους φίλους και τις φίλες της Επιστήμης και της Τεχνολογίας (10 ετών και άνω) σε μία εκδήλωση γεμάτη απρόοπτα και ανατροπές, στη Λεωφ. Συγγρού 387, στο Π. Φάληρο.

Στην καρδιά του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου μάς υποδέχονται οι δύο Φυσικοί της ομάδας «Απόλυτο μηδέν» και η επιστήμη «πιάνει» τους -273,15 ⁰C! Ο Doppler συναντά τον Hubble σε μία παράσταση με πειράματα και κρύα αστεία που θα έπρεπε οπωσδήποτε να αποφύγουμε.

Η ομάδα «Απόλυτο Μηδέν» απαρτίζεται από τον Tάκη Λάζο -Φυσικό, Εκπαιδευτικό, Υπεύθυνο ΕΚΦΕ Ηλιούπολης, και τον Τζίμη Τσιμπίδα -Αστρονόμο-Φυσικό Διαστήματος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στόχος της είναι η επικοινωνία της επιστήμης με εύληπτο και ευχάριστο τρόπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Ίδρυμα Ευγενίδου, η οποία αναφέρει: «Και μόλις ο πρώτος πάγος ανάμεσά μας λιώσει και γνωριστούμε καλύτερα, τότε στον τεράστιο θόλο του Πλανητάριου θα παρακολουθήσουμε την ψηφιακή προβολή ‘Το Περιβάλλον κι εγώ’, η οποία αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, που έχει κυριολεκτικά ‘βραχυκυκλώσει’ τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης -το ‘φαινόμενο του θερμοκηπίου’, η κλιματολογική αλλαγή αλλά και το λιώσιμο των πάγων σε μία εντυπωσιακή ψηφιακή προβολή».

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου.

Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση. Η παράσταση προτείνεται για κοινό ηλικίας 10 ετών και άνω. Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι και έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση.