Βρετανία: Σε νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μέχρι το τέλος του 2020

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την σύναψη μιας νέα εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ μέχρι το τέλος του 2020 θα επιδιώξει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο βουλευτής των Συντηρητικών και πρώην υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

«Θα έχουμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς τις συνομιλίες μας με την ΕΕ για το νέο πλαίσιο ελεύθερου εμπορίου και φιλικής συνεργασίας», ανέφερε στο Sky News o κ. Γκόουβ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να οδηγήσει την Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 31 Ιανουαρίου, τηρώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

«Αυτό που μπορώ απολύτως να επιβεβαιώσω είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε το Νομοσχέδιο Συμφωνίας Αποχώρησης σχετικά σύντομα και στη συνέχεια θα καταστήσουμε σαφές ότι θα περάσει πριν από τις 31 Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο κ. Γκόουβ, δίχως να γίνει ξεκάθαρος για το κατά πόσο το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Γκόουβ δήλωσε ακόμη πως η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης στο εσωτερικό είναι να ενισχύσει την υπηρεσία δημόσιας υγείας, κάτι που είναι ουσιώδους σημασίας για να διατηρήσει ο Τζόνσον την υποστήριξη ψηφοφόρων στη βόρεια και την κεντρική Αγγλία που ψήφιζαν παραδοσιακά το Εργατικό Κόμμα, όμως ψήφισαν στις εκλογές αυτές τους Συντηρητικούς, σε πολλές περιπτώσεις για πρώτη φορά.