Πάτησε Ελλάδα ο ναυτικός που τον είχαν απαγάγει πειρατές στο Τογκό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην χώρα μας βρίσκεται πλέον ο 20χρονος Έλληνας δόκιμος μηχανικός , που είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με άλλους τρεις ναυτικούς, όταν το πετρελαιοφόρο «Elka Aristotle» δέχθηκε επίθεση από πειρατές στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου.

Οι πειρατές επιτέθηκαν ενώ το πλοίο βρισκόταν 18 χλμ από το λιμάνι του Λόμε. Απήγαγαν τον Δημήτρη, δυο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό. Δυστυχώς ο ένας Φιλιππινέζος ναυτικός δεν άντεξε τις κακουχίες, και πέθανε.

Ο 20χρονος προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και τον υποδέχτηκαν οι γονείς του με την ελληνική σημαία.

Βγαίνοντας από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, ο 20χρονος αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένος έπεσε στην αγκαλιά των γονιών του, ανακουφισμένος από τον εφιάλτη που έζησε.

«Επιτέλους γύρισα σπίτι μου. Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα», δήλωσε ο 20χρονος, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο «από τον μικρό μέχρι τον μεγαλύτερο» και ιδιαίτερα την ομάδα «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» για τη βοήθεια.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τη λήξη της ομηρίας:

«Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε».