Κυβέρνηση: Προς κατάργηση ο Νόμος για επιδοτήσεις στα ΜΜΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε κατάργηση της υπουργικής απόφασης για ενίσχυση των επιχειρήσεων που εκδίδουν εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Η επίμαχη απόφαση εκδόθηκε με βάση τον νόμο 4609/2019 που ψήφισε την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας οριζόντια ενίσχυση. Τις παραμονές, μάλιστα, των βουλευτικών εκλογών εκδόθηκε και σχετική υπουργική απόφαση με την υπογραφή του κ. Κρέτσου και έδινε το έναυσμα για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε περιορισμένη τροποποίηση της απόφασης, καταργώντας τον αποκλεισμό που υπήρχε για όσες επιχειρήσεις δεν διέθεταν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ή είχαν χρέη προς εργαζομένους. Όρισε ότι τα δικαιούμενα ποσά θα πηγαίνουν στις οφειλές, αλλά διατήρησε την καταβολή ίσων ποσών είτε μια επιχείρηση είχε έναν εργαζόμενο είτε εκατοντάδες.

Για το θέμα προέκυψε και διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Πέτσα το Σάββατο να κάνει λόγο για ανάκληση της σχετικής υπουργικής απόφασης. Τελικά η κυβέρνηση προτίθεται τώρα να προχωρήσει στην κατάργηση της απόφασης και σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στο άμεσο μέλλον.