Γεωργιάδης: “Αρχές του 2020 οι μπουλντόζες στο Ελληνικό”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Παραμένει εν ισχύ ο στόχος στις αρχές του 2020 να μπει η πολυπόθητη μπουλντόζα και να αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό». Την δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής,ο οποίος χαρακτήρισε ευχάριστη την είδηση της ολοκλήρωσης της αύξησης κεφαλαίου της εταιρείας Lamda Development «με μεγάλη επιτυχία».

Τα νέα είναι, όχι «θετικά» – είναι «εξαιρετικά θετικά», και αυτό σημαίνει ότι η παραφιλολογία ότι δήθεν η εταιρεία δεν έχει χρήματα να κάνει την επένδυση, έχει περάσει στο «χρονοντούλαπο», είπε ο κ. Γεωργιάδης: Η εταιρεία μάζεψε τα χρήματα από διαδικασία δημόσιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και, παρά τη γκρίνια, το έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος, ανέφερε ο υπουργός.

Απαντώντας σε όσους αμφισβήτησαν την πρόοδο του έργου, με αφορμή και τις καταγγελίες της εταιρείας Hard Rock, είπε ότι η ενδεχόμενη καθυστέρηση από τυχόν προσφυγή θα είναι ένας μήνας (10 μέρες η προσφυγή, και 20 ημέρες να βγει η απόφαση του δικαστηρίου) σημειώνοντας ότι αυτή η καθυστέρηση έχει προϋπολογιστεί.
Η ΑΜΚ της Lamda

Η διαδικασία, που ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα, οδήγησε στην κάλυψη της ΑΜΚ μέσω της οποίας η Lamda θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν για να χρηματοδοτήσει μέρος της πρώτης φάσης της επένδυσης στο Ελληνικό.Σημειώνεται πως ο όμιλος Λάτση, είχε δεσμευτεί για την κάλυψη τυχόν αδιάθετων μετοχών.