Η ΕΕ ενέκρινε το κυπριακό ναυτιλιακό φορολογικό σύστημα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Κυπριακή Ναυτιλία πέτυχε χθες την ανανέωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος για ακόμη δέκα χρόνια, μετά από σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτή η πολύ θετική εξέλιξη, είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ).

Σε συνέχεια της επιτυχίας της αρχικής έγκρισης του Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος το 2010, που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα της Κυπριακής Ναυτιλίας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του Κυπριακού Νηολογίου και της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, η Κυπριακή Ναυτιλία μπορεί σήμερα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της με ένα πολύ ανταγωνιστικό και ταυτόχρονα πλήρως συμβατό με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, Κυπριακό Ναυτιλιακό Φορολογικό Σύστημα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Κυπριακό Φορολογικό Σύστημα καλύπτει πλήρως τις τρεις βασικές ναυτιλιακές δραστηριότητες που προσφέρονται σήμερα στην Παγκόσμια Ναυτιλία, δηλαδή την Πλοιοκτησία, την Πλοιοδιαχείριση και τη Ναύλωση Πλοίων, διατηρώντας την Κύπρο ως ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά κέντρα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ναυτιλία.

Ως εκ τούτου, η έγκριση αυτή αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωση του Κυπριακού Νηολογίου και της εγχώριας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και κατ’ επέκταση, στην Κυπριακή οικονομία.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και όλους τους συνεργάτες του που συνέβαλαν στην πολύ σημαντική αυτή επιτυχία.