Κίνηση: Δεινοπάθησαν οι οδηγοί στα ΙΧ από την ξαφνική στάση στο Μετρό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ταλαιπωρία που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες περίμενε τους οδηγούς που κινήθηκαν το πρωί στην Αττική από την ξαφνική απόφαση των εργαζομένων του Μετρό να ακινητοποιήσουν τους συρμούς στους κεντρικούς σταθμούς μέχρι τις 10.

Η οργή ήταν μεγάλη κυρίως γιατί η απόφαση για τη στάση εργασίας ελήφθη λίγες ώρες πριν την έναρξη της κινητοποίησης με αποτέλεσμα να μην υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών αρκετοί από τους οποίους ταλαιπωρήθηκαν.

Λίγο πριν τις 10:30 το πρωί τα προβλήματα καταγράφονταν στον Κηφισό κατά τμήματα και κυρίως στην κάθοδο, σε τμήμα της Μεσογείων και της Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στην κάθοδο της Κατεχάκη από τον Καρέα, στην παραλιακή λεωφόρο προς Πειραιά από το Ελληνικό αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Καραμανλής: Δεν θα ανεχτούμε εκβιασμούς

Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζιλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις τόνισε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε ότι είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Όπως ανέφερε, έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

Ο υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.