Πα.Πει: Στο ναυτιλιακό στίβο οι απόφοιτοι ΠΜΣ Ναυτιλίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Ναυτιλία και τη Ναυτιλιακή Διοικητική, του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παρουσία φορέων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού και ναυτιλιακού κόσμου.

Το καλωσόρισμα στην τελετή έδωσε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας & Βιομηχανίας καθηγητής Κωνσταντίνος Χλωμούδης που αναφέρθηκε στον ρόλο του Τμήματος ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελο Κότιο που εξήρε την συνδρομή του Τμήματος στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στελέχωσης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων με αποφοίτους του Τμήματος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ευγενίδη κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης που επεσήμανε την ανάγκη για σκληρή δουλειά στον δρόμο για την επιτυχία στη ναυτιλία και την Διευθύντρια του ΠΜΣ «Ναυτιλία» καθηγήτρια Μαρία Μποϊλέ που περιέγραψε τις προοπτικές του ΠΜΣ Ναυτιλία και του Τμήματος στα χρόνια που έρχονται.

Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Καθηγητής Άγγελος Παντουβάκης παραίνεσε τους φοιτητές να εργαστούν με πάθος και με πείσμα και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους ενώ ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Γεώργιος Πατέρας έδωσε δέκα πολύτιμες συμβουλές για την απασχόληση των νέων πτυχιούχων.

Στην ορκωμοσία του MSc Shipping, η απονομή των διπλωμάτων έγινε από τον κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, τον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη και τον Δρ. Γεώργιο Πατέρα ενώ στους αποφοίτους χορηγήθηκαν και οι πιστοποιήσεις από τον νηογνώμονα American Bureau of Shipping (ABS).

Ανάμεσα στους αποφοίτους ήσαν και δύο πλοίαρχοι του ΠΝ τα διπλώματα στους οποίους απένειμε ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας.

Στην ορκωμοσία του ΠΜΣ «Ναυτιλία»απένειμαν διπλώματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ARCADIA Shipmanagement κ. Δημήτρης Ματθαίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. κ. Σωτήρης Θεοφάνης, και o Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics κ. Νικόλαος Ροδόπουλος.

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυση του, έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα με τους πάνω από 5500 προπτυχιακούς και 1500 μεταπτυχιακούς αποφοίτους του ενώ παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες και έρευνα υψίστης ποιότητας στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών.