Πέτσας: Στο επίδομα θέρμανσης τα χρήματα από την επιδότηση των ΜΜΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τα χρήματα που θα δίνονταν για την επιχορήγηση εφημερίδων θα διατεθούν για το επίδομα θέρμανσης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας ερωτώμενος για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες από την αιφνιδιαστική στάση των εργαζομένων στο Μετρό είπε ότι «υπάρχει μια ξεκάθαρη συγγνώμη του πρωθυπουργού για την ταλαιπωρία και ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για καθιέρωση προσωπικού ασφαλείας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα με τον Στέλιο Πέτσα να παραπέμπει στην δήλωση Μητσοτάκη ότι «τα καλά νέα σταδιακά θα ανακοινώνονται» και  ότι «εφόσον υπάρχει περιθώριο για περισσότερα χρήματα αυτό θα το ανακοινώνει ο πρωθυπουργός».

Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία απάντησε ότι «δεν φοβόμαστε θερμό επεισόδιο αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων». Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και απάντησε ότι «για το ζήτημα της Χάγης η κυβέρνηση διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων για ότι αποφασίσει να πράξει».

Επανέλαβε, δε, την στήριξη της κυβέρνησης στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος νωρίτερα για δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών λέγοντας ότι «η επίθεση στον Αλκιβιάδη Στεφανή είναι μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο αριθμός 112, την Παρασκευή θα μεταβεί στα Τρίκαλα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου ενώ την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.