Τι είπε ο Ερντογάν στην Ελβετία για τα 50 χρόνια από τη μετανάστευση Τούρκων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι «οι Τούρκοι δεν είναι ξένοι, δεν συνιστούν το «άλλο» αλλά είναι οικοδεσπότες στην Ευρώπη».

Μιλώντας στη Γενεύη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από τη μετανάστευση Τούρκων στην Ελβετία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα του βλέπει τους ομοεθνείς του στην Ελβετία αλλά και στη υπόλοιπη Ευρώπη, σαν «ανθρώπινες γέφυρες».

«Εμείς οι Τούρκοι δεν είμαστε ξένοι, ξεκάθαρα δεν είμαστε «οι άλλοι» στην Ευρώπη, αντιθέτως είμαστε οικοδεσπότες στην Ευρώπη σήμερα, όπως συνέβαινε και σε όλη την Ιστορία».

«Κάθε ένας από τους αδελφούς μας που ζουν στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύουν το τουρκικό έθνος. Στα μάτια μας, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους 82 εκατ. πολίτες μας», είπε ο Ερντογάν.

«Να είστε υπερήφανοι για την καταγωγή σας. Είστε παιδιά ενός έθνους που, ανοίγοντας τις πύλες του στους καταπιεσμένους και τα θύματα εδώ και αιώνες, έχει υπάρξει ένα παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα», είπε ακόμη ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους Τούρκους της Ελβετίας.