Η COSCO προσεγγίζει την επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στη συμφωνία μεταξύ κινεζικής και ελληνικής κυβέρνησης να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία του Πειραιά οι υπεραξίες από τη λειτουργία του λιμανιού αποδίδονται οι  τελευταίες κινήσεις της διοίκησης της COSCO.

Οι πρώτες ενδείξεις ήρθαν από την πρόσφατη συνάντηση του νέου προέδρου Yu Zenggang με τους ιδιοκτήτες ναυπηγιών μονάδων του Περάματος, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ κ. Αθ. Λιάγκου, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Στον τελευταίο έχει ανατεθεί πλέον ο έλεγχος της πορεία του master plan, στοιχεία του οποίου φαίνεται να είναι υπό αναθεώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναθεώρηση βρίσκεται ψηλά η ανάπτυξη του νέου cruise terminal, το οποίο είχε ως γνωστόν προκαλέσει αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων της Πειραϊκής.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αν και ο διαγωνισμός για την κατασκευή της προβλήτας έχει ολοκληρωθεί και ανατεθεί σε συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία, αναμένεται να επαναληφθεί με άνωθεν εντολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από το θέμα του νέου cruise terminal έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια ένα εκ των οποίων θέλει την αναμόρφωση του βασικού σχεδιασμού καθώς, πάντα κατά τα σενάρια, δεν φαίνεται να βγαίνουν οι αρχικοί υπολογισμοί για την ανάπτυξη home porting.

Εικάζεται ότι η COSCO θα δώσει περισσότερη βαρύτητα στο εμπορικό λιμάνι εντείνοντας παράλληλα την προσέγγιση με την επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά.