Σάλος με ταινία στο Netflix για τον Χριστό που τον παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βραζιλία, μία νέα κωμωδία του Netflix με πρωταγωνιστή τον Ιησού Χριστό. Η ταινία αφήνει να εννοηθεί ότι ο Χριστός ήταν ομοφυλόφιλος.

Πρόκειται για ένα διάσημο από το YouTube γκρούπ κωμικών με το όνομα Porta dos Fundos, οι οποίοι είναι οι εμπνευστές της ταινίας που παίζεται στο Netflix από τις 3 Δεκεμβρίου.

Η ταινία ονομάζεται «The First Temptation of Christ» («Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού») και έχει διάρκεια 47 λεπτά.
Η υπόθεση της ταινίας είναι ο Χριστός που γίνεται 30 χρονών και φέρνει έναν φίλο του στο σπίτι για να γνωρίσουν οι γονείς του.

Στα κοινωνικά δίκτυα οι αντιδράσεις είναι πολλές, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει μία ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών που μέχρι στιγμής μετρά 1.630.000 υπογραφές ανθρώπων που θέλουν να “κατέβει” η ταινία από την πλατφόρμα.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν πως διέγραψαν τη συνδρομή τους στο Netflix. «Δεν με ενοχλεί καθόλου ο άλλος να είναι γκέι, αλλά όχι να χλευάζουν τον Θεό μου».

Οι δημιουργοί της ταινίας Porta dos Fundos από την πλευρά τους εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι «εκτιμούν την καλλιτεχνική ελευθερία και το χιούμορ μέσω της σάτιρας στα πιο διαφορετικά πολιτισμικά θέματα της κοινωνίας μας και πιστεύουν ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα βασικό οικοδόμημα για μια δημοκρατική χώρα».

https://youtu.be/rZQGrN-xcrU