Την Άνοιξη οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην τελική του φάση βρίσκεται το νέο σχέδιο αξιοποίησης των περιφερειακών λιμανιών από την κυβέρνηση, το οποίο θα περιλαμβάνει μία πιο συνολική προσέγγιση και διάθεση και όχι απλά παραχώρηση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρη Ξενόφο οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια θα ξεκινήσουν εντός του διμήνου Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2020. Ο κ. Ξενόφος αναφέρθηκε στους στόχους του Ταμείου που επιδιώκει να αντλήσει 2,4 δισ ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις το 2020.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα πρότζεκτ που θα τρέξουν το προσεχές έτος αφορούν την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», της ΔΕΠΑ Υποδομών, της ΔΕΠΑ Εμπορίας καθώς και των ΕΛΠΕ.

Να σημειωθεί ότι σε “succes story” εξελίσσεται η υπόθεση της αξιοποίησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς πλέον έχει καταγραφεί παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον με την Ιαπωνία να προστίθεται εσχάτως.

Ως γνωστόν ισχυρό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από την Αμερικανική πλευρά ενώ το λιμάνι έχουν επισκεφτεί διπλωματικές αντιπροσωπίες από την Κίνα, Γαλλία, Καναδά, ΗΠΑ και Βρετανία. Αιτία για το έντονο ενδιαφέρον ο κομβικός ρόλος του λιμένα για τις διεθνείς εμπορευματικές ροές αλλά και η στρατηγικής σημασίας θέση του.