Με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου παραπέμπεται σε δίκη στην Γερουσία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που διήρκησε σχεδόν δώδεκα ώρες.
Μετά από πολύωρη συζήτηση (συνολικά κράτησε 11 ώρες και 50 λεπτά) και ομιλίες στη Βουλή, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά (ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος), με την ψήφιση των δύο επίμαχων άρθρων κατά του προέδρου των ΗΠΑ.
Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο: Εγκρίθηκαν οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος γίνεται ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία.
Για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας, οι ψήφοι ήταν 230 υπέρ και 197 κατά (1 ψήφισε «παρών») και για παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου 229 υπέρ και 198 κατά (1 «παρών»). Πρόκειται για τον τρίτο εν ενεργεία Πρόεδρο των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη.