Σκληρές εικόνες: Εισαγγελική παρέμβαση για το κολαστήριο ζώων στο Λουτράκι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ζώα ανήμπορα, καταδικασμένα σε σίγουρο θάνατο κατέγραψαν με τις κάμερες τους τα μέλη της ακτιβιστικής ομάδας «Αιγάλεω» στη χωματερή Λουτρακίου.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου πρωινές ώρες τα μέλη της ακτιβιστικής ομάδας πήγαν στο Λουτράκι για να βοηθήσουν εθελοντές στη διάσωση απροστάτευτων ζώων που εγκαταλείφθηκαν στη χωματερή της πόλης. Τα ζώα στη χωματερή Λουτρακίου, όπως διαπιστώνεται από το φωτογραφικό υλικό, εντοπίστηκαν σε τραγική κατάσταση. Η προσέγγισή τους έγινε με εξαιρετική δυσκολία καθώς τα περισσότερα απ’ αυτά ζώα είναι φοβισμένα.

Η συμβολή μιας γυναίκας που τα φροντίζει μαζί με μερικούς εθελοντές σε καθημερινή βάση δεν είναι αρκετή για να γλιτώσει τα συμπαθή τετράποδα από τον εφιάλτη που ζουν. Όλες οι προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλή καταφύγια απέβησαν άκαρπες, ενώ, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν σε ανάρτηση τους στο Facebook μέλη της ακτιβιστικής ομάδας «Αιγάλεω», η δημοτική Αρχή αδιαφόρησε αφήνοντας τα ζώα εγκαταλελειμμένα στη μοίρα τους.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου παρενέβη εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρτικής εξέτασης, ωστόσο τα ζώα έως και αυτή τη στιγμή παραμένουν εγκλωβισμένα στη χωματερή-κολαστήριο. Υπολογίζεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν περισσότερα από 80 ζώα.