Βρετανία: Η Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit που σύναψε ο Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες ανοίγοντας το δρόμο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον ερχόμενο μήνα. Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ενέκριναν, όπως αναμενόταν, στη δεύτερη ανάγνωση τη Συμφωνία Αποχώρησης με 358 ψήφους υπέρ και 234 κατά.

Μιλώντας πριν την ψηφοφορία ο Μπόρις Τζόνσον επεσήμανε ότι η επικύρωση της συμφωνίας θα επέτρεπε στο Ηνωμένο Βασίλειο να προχωρήσει «ως ένα αναζωογονημένο έθνος» και «να απορρίψει τις παλιές ετικέτες των υπέρμαχων της εξόδου και της παραμονής» της χώρας στην ΕΕ. «Τώρα είναι η ώρα να γράψουμε ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του έθνους μας. Να σφυρηλατήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με τους Ευρωπαίους φίλους μας», δήλωσε.

Με τη σημερινή ψηφοφορία ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση στις 31 Ιανουαρίου. Επιτροπές της Βουλής θα συνεχίσουν την λεπτομερή εξέταση του σχετικού νομοσχεδίου τις πρώτες μέρες του νέου έτους προτού ολοκληρώσουν τυπικά την έγκρισή του.