Ενίσχυση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην αύξηση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος θα προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Γ. Πλακιωτάκης σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, στο οποίο η Οργανική Δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα επανακαθοριστεί στις 9.500 θέσεις από 8.000 που είναι σήμερα και έδωσε εντολή συγκρότησης ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή της ΠΟΕΠΛΣ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σκοπό την κατάθεση εισηγήσεων με διατάξεις που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

Δημιουργία του ΕΝΦΕΣ

Σχετικά με τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝΦΕΣ) ο κ. υπουργός δήλωσε ότι αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης και ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διατηρεί την οργανωτική του αυτοτέλεια και την αυτονομία και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την πλευρά της ομοσπονδίας τέθηκε το σύνολο των ζητημάτων, τα οποία έχουν ψηφιστεί ομόφωνα από το συνέδριο και αφορούν θεσμικά και οικονομικά θέματα, και το αίτημά για τη σύγκληση του έκτακτου συμβουλίου μεταθέσεων.

Για την Ομοσπονδία, «η Οργανική Δύναμη του Σώματος αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα και η αύξησή της κατά 1.500 θέσεις δικαιώνει τις προσπάθειές μας και ανοίγει τον δρόμο για τον επανακαθορισμό των οργανικών συνθέσεων υπηρεσιών και Λιμενικών Αρχών και επιτρέπει τη δυνατότητα προσλήψεων».