Χριστούγεννα στην Αθήνα: Μετά τη Βουλή, έρχεται 3D προβολή και στο δημαρχείο!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με πλήθος εκδηλώσεων.

Καθημερινά για όλη την εβδομάδα συναυλίες θα συντροφεύουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης από τη σκηνή στο Σύνταγμα.

Χριστουγεννιάτικη Νύχτα των ευχών από τον Δήμο Αθηναίων

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, στις 18.00, η Πλατεία Κοτζιά θα φιλοξενήσει τo υπερθέαμα της «Νύχτας των Ευχών». Εκεί, μικροί και μεγάλοι θα «φωτίσουμε» την πόλη με τις ευχές μας, αφήνοντας από ένα φαναράκι στον ουρανό.

Χριστουγεννιάτικο 3D projection mapping show

Αμέσως μετά, ένα εντυπωσιακό 3D projection mapping show, εξίσου υπέροχο με αυτό που είδαμε στην πρόσοψη της Βουλής, ειδικά σχεδιασμένο από το Athens Digital Arts Festival, θα «στολίσει» με υπέροχες εικόνες το δημαρχιακό μέγαρο, προσδίδοντας μια ξεχωριστή διάσταση στην όψη του εμβληματικού κτιρίου. Εντυπωσιακοί φωτισμοί, πολυδιάστατες γεωμετρίες που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική του και φαντασμαγορικά μοτίβα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για την πιο φωτεινή νύχτα των Χριστουγέννων στην Αθήνα.

Παράλληλα, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival, θα παρουσιάσει μια ονειρεμένη ψηφιακή έκθεση παιδικών χριστουγεννιάτικων έργων. Ενώ ο ουρανός φωτίζεται με τα παραδοσιακά φαναράκια, μικροί καλλιτέχνες απ’ όλη τη χώρα γιορτάζουν με τα έργα τους τα Χριστούγεννα, στην πιο μαγική Αθήνα που έγινε ποτέ, στέλνοντας παντού το χαρμόσυνο μήνυμα των γιορτών.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με Onirama

Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, με στόχο όπως λέει ο Δήμος Αθηναίων, η φετινή Παραμονή των Χριστουγέννων είναι για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να είναι μια Νύχτα Ευχών. το ρεβεγιόν συνεχίζεται στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος με ένα ξέφρενο, λαμπερό πάρτι που στήνουν για οι Onirama!
Τα φετινά Χριστούγεννα στην Αθήνα υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.