Πειραιάς: Προωθεί πράσινες μορφές ενέργειας, όπως η Κυλλήνη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Πράσινο» λιμάνι σχεδιάζει να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά η νέα ηγεσία της ΟΛΠ-COSCO η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως σχεδιάζει την ανάπτυξη του συστήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα πλοία με στόχο αυτά να παράγουν μηδενικούς ρύπους κατά την παραμονή τους στο λιμάνι.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερης σημασίας έργο καθώς η υλοποίηση του θα προστεθεί στην λίστα των ενεργειών του Οργανισμού με κοινωνικό πρόσημο ενώ παράλληλα θα εντάξει το λιμάνι του Πειραιά στα ευρωπαϊκά λιμάνια που προωθούν τις «πράσινες» μορφές ενέργειας.

Η νέα ηγεσία της ΟΛΠ-COSCO έχει θέσει στο «μικροσκόπιο» το master plan αν και ο εν λόγω σχεδιασμός , η υλοποίηση του οποίου θα απαιτήσει σημαντικές παρεμβάσεις στο επιβατικό λιμάνι, εντάσσεται στην «πράσινη στρατηγική» που χαράσσεται τώρα.

Να σημειωθεί ότι τα Ολλανδικά λιμάνια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ηγούνται των προσπαθειών για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επί ελληνικού εδάφους πάντως την πρωτοπορία στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε πλοία κατέχει το λιμάνι της Κυλλήνης το οποίο και αποτελεί σημείο αναφοράς στο θέμα της προώθησης περιβαλλοντικών πολιτικών από τα λιμάνια.