Λιμάνι του Πειραιά: Σκαρφαλώνει στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Από τις πλέον πιο αισιόδοξες χρονιές απεδείχθη το 2019 για το λιμάνι του Πειραιά, καθώς κατέρριψε κάθε ρεκόρ αναφορικά με τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, καταλαμβάνοντας ισχυρή θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο στόχος ξεπερνά κάθε προσδοκία και όπως όλα δείχνουν, το λιμάνι του Πειραιά θα βρεθεί στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όσον αφορά στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από την 30η θέση που ήταν ο αρχικός στόχος.

Η υλοποίηση των προβλεπόμενων στο master plan της ΟΛΠ-COSCO με τις παρεμβάσεις στο car terminal, αλλά και την προσθήκη ενός ακόμη προβλήτα στο container terminal, θα προσδώσει νέα δυναμική ωθώντας το λιμάνι στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Mία ανάσα από την τρίτη θέση στην κατάταξη των κορυφαίων εμπορικών λιμένων της Ευρώπης, αλλά και από την πρώτη θέση στη Μεσόγειο βρίσκεται ο Πειραιάς.

Το γεγονός ότι το όριο των 5.000.000 TEU ξεπεράστηκε ήδη από τον Νοέμβριο φέρνει πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα τρία πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.