Πλακιωτάκης: “Θα ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Παρακολουθούμε πολύ στενά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενεργώντας σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο”, είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε εκπομπή του ΑΝΤ1 , προσθέτοντας ότι οι ενισχύσεις των περιπολιών του Λιμενικού Σώματος στο ανατολικό Αιγαίο, ενισχύει αποτρεπτικά τη φύλαξη της πατρίδας μας”.

“Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση”, ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και απαριθμώντας τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε στην αυτονομία που εξασφαλίζει για τη χώρας μας ο αγωγός Eastmed, αλλά και στις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας που οδηγούν στη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας.

Υπογράμμισε ότι, “το Λιμενικό είναι σε ετοιμότητα 24ώρες το 24ώρο” και όπως είπε: “Αν κληθούμε να παρέμβουμε, θα παρέμβουμε”, είπε χαρακτηριστικά για τις ολοένα και αυξανόμενες παρενοχλήσεις Ελλήνων ψαράδων από Τούρκους.

“Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης δεν παράγει αποτέλεσμα”

“Η συμφωνία δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και έχει καταδικαστεί από τους πάντες”, σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, για να παρατηρήσει ότι αφού ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταδικάσει τη συμφωνία, “έχει επιτευχθεί η διπλωματική απομόνωση”.

“Η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι δε μένουμε μόνο στη διπλωματική καταδίκη, αλλά προχωράμε και σε κινήσεις, όπως η δημιουργία του αγωγού Eastmed”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές κατηγορίες προ το Λιμενικό Σώμα ότι βυθίζει σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες, διέψευσε και επανέλαβε ότι, “η Τουρκία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο παράγοντα, χρησιμοποιώντας τον για να αποκομίσουν γεωπολιτικά, πολιτικά, ακόμα και οικονομικά οφέλη”.