Μητσοτάκης: Παρουσίασε τη νέα ομάδα ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την κυβερνητική απόφαση για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο.

Οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία σε λίγο καιρό, είπε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του. Ότι είπαμε, το κάνουμε πράξη ανέφερε, εστιάζοντας στο γεγονός ότι μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που διαθέτει.

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ομάδα «Δίας» είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία και ξεκαθάρισε ότι το «πρόσωπο» αυτό επιβάλλεται να είναι οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου.

Μάλιστα η επίσκεψη Μητσοτάκη, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στο πλευρό του, απέδειξε την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο πρωθυπουργός τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, μετά τις τελευταίες ενστάσεις για αστυνομική βία.