Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία “Ζηνοβία” θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να βρίσκονται στο κλοιό του χιονιά και του παγετού.

Σύμφωνα με το meteo, σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου
της Ανατολικής Θεσσαλίας,της Στερεάς Ελλάδας, (στη Θήβα χιονίζει από το πρωί) της Εύβοιας,της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη και στη Δυτική Μακεδονία.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (ήδη από χθες το έστρωσε στην Ανδρο)και ιδιαίτερα στην Κρήτη καθώς και στην Αττική,την Εύβοια και την Βοιωτία.

Ωστόσο, η κακοκαιρία Ζηνοβία φέρνει ανέμους στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, οι οποίοι θα πνέουν από βόρειες και βορειανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που κατά τόπους θα φτάνουν τα 10 μποφόρ. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ.

Η πρόβλεψη για την Αττική

Σύμφωνα με το meteo η κακοκαιρία Ζηνοβία, στην Αττική φέρνει ισχυρές βροχές οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας 30/12 ενώ οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα περιοριστούν από το απόγευμα στη βορειοδυτική Αττική και στα ορεινά.

www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/604938593383274/

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 9 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Πρωτοχρονιά με χιόνια και τσουχτερό κρύο

Από την Τρίτη το μεσημέρι σταδιακά, θα αρχίσει να υποχωρεί το κύμα της κακοκαιρίας. Η Τετάρτη θα είναι μια ήπια μέρα με παγωνιά, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι.

Από την Πέμπτη και στην συνέχεια σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι υπάρχει μια πιθανότητα 50% να έρθουν πάλι ψυχρές αέριες μάζες από τις Βαλκανικές περιοχές και να ρίξουν ξανά τον υδράργυρο αρκετούς βαθμούς προς τα κάτω. Θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ανατολικά και ηπειρωτικά τμήματα, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα.