Καμερούν: Πέντε Έλληνες όμηροι από πειρατική επίθεση σε πλοίο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέα πειρατική επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδος, σε Ελληνικό εμπορικό πλοίο στην οποία είχαμε πάλι απαγωγές οκτώ ναυτικών, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, καθώς και τον τραυματισμό του ενός εξ αυτών, επίσης Έλληνα.

Συγκεκριμένα πειρατική επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο πλοίο ”HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2ν.μ από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν με 28μελές πλήρωμα.

Οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν οκτώ από τους 28 ναυτικούς, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Ταυτόχρονα ο κ. Πλακιωτάκης επικοινώνησε και με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια τον οποίον και ενημέρωσε για τη νέα πειρατική επίθεση.