Καμερούν: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας του τάνκερ «Happy Lady», όπου έγινε η απαγωγή και ομηρία πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Καμερούν, εξετάζουν οι αρχές.

Οι κάμερες ασφαλείας από το δεξαμενόπλοιο κατέγραψαν τις κινήσεις των πειρατών και οι αρχές στο Καμερούν τις ελέγχουν για να συλλέξουν περαιτέρω πληροφορίες για την ένοπλη επίθεση στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο. Οι αρχές γνωρίζουν τον αριθμό των πειρατών που έκαναν την ένοπλη επίθεση, αλλά και πόση ώρα χρειάστηκαν για να φύγουν από το πλοίο, παίρνοντας μαζί τους ομήρους.

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των πέντε Ελλήνων ναυτικών περιμένουν με αγωνία να μάθουν πως κυλούν οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές. Οι δικηγόροι που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρίας, είχαν μία συνομιλία με τους πειρατές το μεσημέρι της Τρίτης για τελευταία φορά, όπου έκαναν αντιπρόταση στα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Συγγενείς του τραυματία Έλληνα ναυτικού, ο οποίος δέχτηκε σφαίρα στο πόδι, η οποία εξοστρακίστηκε, ανέφερε πως έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους, λέγοντας πως είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις για την ένοπλη επίθεση στο τάνκερ, στο λιμάνι του Λίμπο.