ΕΒΕΠ: “Ρεκόρ ανάπτυξης των λιμενικών δραστηριοτήτων του Πειραιά για το 2020”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Το Ε.Β.Ε.Π. επιβεβαιώνει με επίσημα στοιχεία τη βελτιωμένη και αισιόδοξη εικόνα των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου με έδρα τη πόλη του μεγάλου λιμανιού της Χώρας και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και των νησιών του Σαρωνικού, των Κυθήρων, της Λαυρεωτικής, αλλά και της Δυτικής Αττικής.

Αναφορικά με το ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών στο ΓΕΜΗ για το Ε.Β.Ε.Π. το 2019 ήταν άλλη μια χρονιά με θετικό πρόσημο κατά επιπλέον 596 επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, από την 1/1/19 έως και 31/12/19 στο Ε.Β.Ε.Π εγγράφησαν 888 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 840 ήταν συστάσεις νέων επιχειρήσεων. Το 2019 είχαμε 327 επιχειρήσεις που λύθηκαν, μετέτρεψαν τη νομική τους μορφή ή μετέφεραν την έδρα τους, ενώ οι 244 από αυτές διέκοψαν οριστικά τη λειτουργία τους, λύθηκαν ή συγχωνεύτηκαν. Η αναλογία 3 προς 1 των εγγραφών-διαγραφών στο μητρώο του ΕΒΕΠ και ιδιαιτέρως η αναλογία 4 προς 1 των «start-ups» έναντι των «λουκέτων» στο ΓΕΜΗ, εύλογα δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για το νέο οικονομικό έτος. Η πειραϊκή επιχειρηματικότητα ξεκινά ενισχυμένη το 2020 και αναμένεται να αναπτυχθεί εντυπωσιακά τη νέα χρονιά, ακολουθώντας την εξέλιξη του πρώτου λιμανιού στη Μεσόγειο και τη πρωτοκαθεδρία της ελληνικής ναυτιλίας.

Το ΕΒΕΠ επίσης ξεκινά τη χρονιά με πληθώρα προγραμματισμένων ημερίδων και διεθνών forum, ενόψει και των «Ποσειδωνίων 2020». Επίσης εντείνει τις προσπάθειες του στη στήριξη και μεγέθυνση των οικογενειακών, αλλά και κάθε μορφής επιχειρήσεων του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, των logistics και των υπηρεσιών. Παράλληλα, επικεντρώνει τις παρεμβάσεις του στην επίτευξη όλων των επενδύσεων, αλλά και την επίσπευση των εμβληματικών έργων προς όφελος της επιχειρηματικότητας στις περιοχές ευθύνης του.

O πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει τα εξής:
«Εστιάζουμε τη προσοχή μας στην ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στη περιοχή «Παπαστράτου», αξιοποίησης του «Πύργου» και της «Ραλλείου» καθώς και ανάπλασης της περιοχής του «Αγίου Διονυσίου». Αναμένουμε καθοριστικές ενέργειες και αποφάσεις για τη δημιουργία της «Ιπποδαμειας» Αγοράς Τροφίμων, μετά και τη μελέτη που εκπονήσαμε, καθώς και για το πάρκο της Δραπετσώνας.

Επίσης θα επιδιώξουμε το 2020 να είναι το τελευταίο έτος περιπλάνησης για την ανεύρεση χώρου του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, σε συνδυασμό ίσως με την υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού στη περιοχή του «Κεράνη». Έχουμε αποφασίσει το ΕΒΕΠ να συγχρηματοδοτήσει τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος GIS στα πρότυπα των έξυπνων ευρωπαικών πόλεων, με δυνατότητες επιχειρηματικής ευφυίας και διασύνδεσης «business intelligence».

Αναμένουμε άλλο ένα έτος ρεκόρ ανάπτυξης των λιμενικών δραστηριοτήτων του Πειραιά και θα επιμείνουμε σε μία ευρύτερη συνεργασία της ΟΛΠ ΑΕ με τις ΜμΕ επιχειρήσεις της περιοχής. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες μας προς τις επιχειρήσεις, περιορίζοντας εμπόδια και γραφειοκρατία. Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να ανταποκριθούμε άλλη μία χρονιά στο κοινωνικό μας έργο σε συνεργασία πάντα με άλλους φορείς, τη Πειραϊκή Εκκλησία και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και να προετοιμαστούμε όπως αρμόζει για την επέτειο των 200 χρόνων της απελευθέρωσης του έθνους μας. Για όλους εμάς στο ΕΒΕΠ, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!»
Κράτα το