Eurobank: Τι ζητά για τη διάσωση της Creta Farms

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Eurobank η οποία έχει ανάψει το “πράσινο φως” στην πρόταση του Δ. Βιντζηλαίου της Impala για την απόκτηση της Creta Farms, αντιδρά στην πρόταση που προκρίνουν τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη για τον τρόπο που θα προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα επιθυμεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να αποφασίσει επί του σχεδίου εξυγίανσης και μετά να κατατεθεί η αίτηση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μετά τη γενική συνέλευση της 14ης Ιανουαρίου που θα κληθεί να αποφασίσει τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου να ορισθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση για να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης πριν κατατεθεί αυτό στο Πρωτοδικείο. Δηλαδή ζητά οι μέτοχοι –οι Αφοί Δομαζάκη που αντιδρούν στην αλλαγή σελίδας της εταιρείας- να ψηφίσουν στο σχέδιο εξυγίανσης βάσει του οποίου η εταιρεία που δημιούργησαν θα περάσει σε άλλα χέρια.

Παρά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει επί της διαδικασίας και του δρόμου που θα ακολουθηθεί για την εξυγίανση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, πληροφορίες αναφέρουν πως συντάσσεται το νομικό κείμενο και το σχέδιο εξυγίανσης, στο οποίο θα προβλέπεται το ύψος των “κουρεμάτων”, ο τρόπος αποπληρωμής των χρεών αλλά και το Business plan της επόμενης ημέρας.

Την ίδια στιγμή ο ισχυρός άνδρας της Impala, ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, διαψεύδει φήμες περί αποχώρησής του από την όλη διαδικασία διάσωσης τονίζοντας την προσήλωσή του στο σχέδιο διάσωσης.