Τσίπρας: Τα τρία «όχι» στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την κάθετη διαφωνία του με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την αναβάθμισης της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ και την Προεδρολογία του τελευταίου διαστήματος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ειδικότερα, ο κ.Τσίπρας είπε: Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω για τις εξελίξεις. Εξέφρασα την ανησυχία για τις αυξανόμενες εντάσεις και τον κίνδυνο μιας νέας εθνικής περιπέτειας, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το ραντεβού με τον Κ. Μητσοτάκη.

Εξέφρασα την ανησυχία για την εκκωφαντική σιωπή από όλη την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ για την κλιμάκωση από την Τουρκία, τόνισε. Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους. Ο κύριος Μητσοτάκης προσυπέγραψε αλλά έκανε το αντίθετο: Έδωσε όσα είχε να δώσει πριν ζητήσει όσα δικαιούνταν να πάρει.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και το εάν θα βρεθούν στο πλευρό μας αν το πράξει.

Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδα μέχρι να εκφραστεί ξεκάθαρη στήριξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την αύξηση της αμυντικής ισχύος αλλά ζητά τεκμηρίωση για τους σχεδιασμούς.

Παράλληλα, όπως είπε εξέφρασε την κάθετη άρνηση στον εκλογικό νόμο που προωθείται και ζήτησε να σταματήσουν τα «καλλιστεία» σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να ανανεώσει τη θητεία του κ.Παυλόπουλου.