Θετικές εξελίξεις στην διαδικασία επαναπατρισμού των 4 ναυτικών από το Τζιμπουτί

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θετικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τους τέσσερις εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς στο Τζιμπουτί.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ανέφερε ότι έχουν ήδη εκδοθεί οι θεωρήσεις εισόδου των τεσσάρων εγκλωβισμένων Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί, κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα, ο κ. Βλάσης είπε ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν τον γρήγορο επαναπατρισμό τους, αφ’ ης στιγμής αποβιβαστούν από το πλοίο».

Ο κ. Βλάσης εξήγησε ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει αποστείλει έξι ρηματικές διακοινώσεις στο ομόλογο υπουργείο του Τζιμπουτί, ζητώντας να επιτρέψουν την άμεση αποβίβαση και επαναπατρισμό των ναυτικών: «Έχουμε καταστήσει σαφές στο Τζιμπουτί, ότι η άρνησή τους να επιτρέψουν την αποβίβαση και τον επαναπατρισμό αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο και στη σύμβαση για τη ναυτική εργασία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας».

Σημείωσε επίσης ότι εντός των επομένων ημερών θα μεταβεί στο Τζιμπουτί η επιτετραμμένη της πρεσβείας μας στην Αντίς Αμπέμπα, για να συντονίσει τις ενέργειές μας με τη γαλλική πρεσβεία και την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην αφρικανική χώρα, καθώς και να πραγματοποιήσει επαφές με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών του Τζιμπουτί ώστε να επιτευχθεί η επίλυση του προβλήματος.