Μητσοτάκης προς επενδυτές: Εκλογές θα γίνουν το 2023

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Εκτενή αναφορά στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία αλλά και Αμερικανούς επενδυτές έκανε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του «30ου Greek Economic Summit – Turning the Odds».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η επίσκεψη έλαβε χώρα «σε μια δύσκολη, παράξενη χρονική συγκυρία. Αρκεί να σας πω ότι όταν μπήκαμε στον Λευκό Οίκο υπήρχε ήδη η εικόνα, η ενημέρωση, ότι επίκειτο κάποια επίθεση ιρανική ως αντίποινα για τις αμερικάνικες κινήσεις οι οποίες είχαν γίνει στην περιοχή».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στα επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας ότι «ακριβώς αυτή είναι η έννοια μιας στρατηγικής συμμαχίας. Να είσαι σταθερός, να είσαι αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις μιας στρατηγικής σχέσης, ναι, να είσαι και προβλέψιμος. Κάτι το οποίο προφανώς δεν ισχύει για άλλες χώρες σήμερα στην ανατολική Μεσόγειο» προσέθεσε.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «ήμουν απολύτως ξεκάθαρος με τον ίδιο τον Πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις “κόκκινες γραμμές” της ελληνικής κυβέρνησης, που νομίζω ότι απηχούν όλο το πολιτικό σύστημα αλλά και την ελληνική κοινωνία συνολικά. Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος».

Κατά τη συζήτηση που είχε με  τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Νίκο Μπακατσέλο, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα προς τους ξένους επενδυτές να βιαστούν. «Όπως είπα και λέω πάντα σε ξένους επενδυτές, μην αργήσετε. Διότι όσο περνάει ο χρόνος θα προστρέχουν άλλοι. Και βέβαια οι μεγάλες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αρχή ενός μεγάλου κύκλου ανάπτυξης. Αυτοί οι οποίοι είχαν το θάρρος να επενδύσουν στο ελληνικό Χρηματιστήριο το περασμένο έτος ή σε ελληνικά ομόλογα σίγουρα δεν ζημιώθηκαν. Είναι πολύ κερδισμένοι και νομίζω ότι βλέπουν με πολύ ενδιαφέρον τις προοπτικές της οικονομίας από εδώ και στο εξής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια είπε ότι η Ελλάδα «έχει πολιτική σταθερότητα και προβλέψιμο πολιτικό χρόνο για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Εκλογές θα γίνουν το ’23, το επαναλαμβάνω για ακόμα μία φορά». Επιπλέον, προσέθεσε ότι πέρα από τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα «παρουσιάζονται τεράστιες ευκαιρίες στα logistics, στην ενέργεια, στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Βλέπω σημαντικότατες προοπτικές για επενδύσεις στην Ελλάδα».