Τα ρεκόρ της Wall Street άφησαν ανεπηρέαστες τις ασιατικές αγορές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας πρώτης φάσης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας ,η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των πιο δύσκολων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λίου Χε υπέγραψαν χθες την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας στον Λευκό Οίκο οδηγώντας τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε κλείσιμο πάνω από τις 29.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του!
Ο S&P 500 σημείωσε το δεύτερο ιστορικό του υψηλό τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια δεν υπήρξε η ίδια αντίδραση, καθώς ακόμη παραμένουν αρκετά ανοικτά μέτωπα, όπως το θέμα των κυρώσεων στον τεχνολογικό κολοσσό Huawei Technologies από τις ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 23.933,13 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%. Παράλληλα, ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P ASX/200 κερδίζει 0,7%.