ΚΙΝΑΛ: Ομόφωνο ναι για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση μετά την εισήγηση της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

Δήλωση Γεννηματά

«Θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης. Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή. Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας».

Με την κυβερνητική πλειοψηφία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ η υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει 266 ψήφους. Από την άλλη πλευρά οι ΚΟ του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25 πιθανότατα θα καταψηφίσουν. Υπενθυμίζεται η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στη Βουλή την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.