ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει πιθανότατα αύριο με θέμα τις κρίσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

H κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει για την ανανέωση της θητείας των αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, που βάση του νόμου αποφασίζει για την ανανέωση της θητείας των αρχηγών παραδοσιακά το δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου κάθε έτους, αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή 16 Ιανουαρίου.

Επισήμως, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι το ΚΥΣΕΑ, θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

Στο ερώτημα αν οι σημερινοί αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή θα αποστρατευθούν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται αλλαγές. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έχει συμπληρώσει έναν χρόνο ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Μόλις έναν χρόνο βρίσκονται στις θέσεις οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. Αντιθέτως, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης έχει συμπληρώσει τρία χρόνια στο πηδάλιο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται να αποστρατευθεί ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του.