Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πει το “ναι” στην πρόταση Σακελλαροπούλου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Θετική» αναμένεται να είναι η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ως τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεν αναμένεται να καταθέσει κάποια άλλη πρόταση, καθώς η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι ένα πρόσωπο που χαίρει καθολικής εκτίμησης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της, αντέδρασαν αμήχανα, καθώς θεωρούν ότι δύσκολα μπορούν να αρνηθούν, αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο, που προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ η μέχρι χθες πρόεδρος του ΣτΕ βρέθηκε σε αυτή τη θέση μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα. Το θέμα θα συζητηθεί σε ευρεία σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, στην οποία αναμένεται να συμμετέχει και το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 αναμένεται να γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Η εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου θεωρείται δεδομένη καθώς πλέον απαιτούνται μόλις 151 ψήφοι για την επικύρωση της πρωθυπουργικής πρότασης, εάν δεν εξευρεθεί η μέγιστη δυνατή πλειοψηφία, όπως προκύπτει από την τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση.