Με θετικό πρόσημο κινείται η ασιατική αγορά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανοδικά κινείται η ασιατική αγορά με την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας να διατηρεί αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού.

Η People’s Bank of China διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού ενός έτους και πέντε ετών για τον Ιανουάριο. Οι επενδυτές πάντως αναμένουν αλλαγές στα επιτόκια αυτά, μέσα στο έτος.

Ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,66% και ο SZSE Component κερδίζει 1,44%. Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών και των εταιρειών παραγωγής μασκών εξαιτίας των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Η Jiangsu Sihuan Bioengineering και η Shandong Lukang Pharmaceutical είδαν τη μετοχή τους να ενισχύεται σήμερα έως και 10%. Ανάλογη άνοδο σημείωσε και η μετοχή της κατασκευάστριας μασκών Shanghai Dragon.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε 0,25% παρά την πτώση της δεικτοβαρούς μετοχής Fast Retailing κατά περισσότερο από 1%. Ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 0,56%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, ο Hang Seng χάνει 0,57%, με τη μετοχή της ασφαλιστικής AIA να υποχωρεί άνω του 1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,79%, με την μετοχή της δεικτοβαρούς Samsung Electronics να σημειώνει άνοδο σχεδόν 2% μετά την ανακοίνωση αλλαγών στη διοίκηση.