Πειραιάς: Ξεκινούν τα έργα για την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η διοίκηση του ΟΛΠ αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή με την μειοδότρια τεχνική εταιρία για την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας στο Παλατάκι το κόστος της οποία έχει υπολογιστεί 103 εκατ. ευρώ.

Τα έργα υπολογίζεται να ξεκινήσουν στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Τόσο η κατασκευή όσο και η λειτουργία της νέας προβλήτας θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας τόσο για την εξυπηρέτηση των επιβατών αλλά και την παροχή συναφών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της κρουαζιέρας έχει συνδεθεί και με την ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει με την αναμόρφωση της εμβληματικής για την πόλη του Πειραιά «παγόδας» αλλά και με μία σειρά άλλες παρεμβάσεις που θα προσδώσουν στον τομέα της κρουαζιέρας νέα δυναμική.

Άλλωστε σε πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises υπήρξε διαβεβαίωση των φορέων για την αναγκαιότητα περαιτέρω τόνωσης της κρουαζιέρας τα οφέλη της οποία για τον τουρισμό της χώρας είναι προφανή.

Να σημειωθεί ότι η νέα προβλήτα θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων μεγάλου μεγέθους ενώ η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ήδη εκπονήσει σχεδιασμό που θα στοχεύει και στην τεχνική υποστήριξη των πλοίων που θα καταπλέουν στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα προσδώσει νέα δυναμική και στο cluster των υπηρεσιών που αφορούν στην κρουαζιέρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.