Την Τετάρτη η αξιολόγηση Μητσοτάκη στο Υπ. Εργασίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με την εξ’ αναβολής συνάντηση του με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνεχίζει την Τετάρτη την αξιολόγηση των υπουργών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γιάννη Βρούτση και την Δόμνα Μιχαηλίδου, αμέσως μετά την ψηφοφορία για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης, που πλέον έχει στα χέρια του και τις αρμοδιότητες της κοινωνικής ασφάλισης μετά την μετάθεση του Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Μετανάστευσης, είναι ένας από τους υπουργούς του πρώτου κύκλου της εξαμηνιαίας αξιολόγησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη Τετάρτη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Χάρη Θεοχάρη, ενώ είναι προγραμματισμένη και μία με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο υπουργός Τουρισμού φαίνεται να πήρε καλό βαθμό από τον πρωθυπουργό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «κάναμε καλή δουλειά στο δεύτερο εξάμηνο και αυτό πιστοποιείται από τα έσοδα».

Το χαρτοφυλάκιο του Γιάννη Βρούτση θα βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το επόμενο διάστημα καθώς οδεύει για συζήτηση στη βουλή το νέο ασφαλιστικό, ενώ αντιδράσεις προκαλεί η κυβερνητική εξαγγελία για αύξηση 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό σε βάθος τριετίας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ αλλά και ουσιαστικά πάγωμα μισθών.