Τέρμα στο μπάχαλο της ακτοπλοΐας βάζει ο Πλακιωτάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά από αποφάσεις που πήρε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με δρομολόγια στην ακτοπλοΐα, διαπιστώνεται ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της ακτοπλοϊας που προσδιορίζεται από τον Ν.2932/01 αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ενώ εμπεριέχει πολλές “γκρίζες ζώνες” που απαιτείται να διευκρινιστούν άμεσα.

Για τον λόγο αυτό, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για την ρύθμιση σειράς θεμάτων που άπτονται του πλαισίου λειτουργίας της ακτοπλοϊας.

Ταυτόχρονα ο κ. Πλακιωτάκης καλεί την αρμόδια διεύθυνση θαλασσίων συγκοινωνιών του υπουργείου να επαναφέρει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), βελτιώνοντας τον όπου απαιτείται ώστε να μπουν κανόνες στην λειτουργία του.

Στόχος του κ. Πλακιωτάκη είναι να μπουν ξεκάθαροι κανόνες, κοινοί για όλους, στην Ελληνική ακτοπλοΐα, έτσι ώστε σε συνδυασμό με έναν σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας του ΣΑΣ να μην επιτρέπουν την δημιουργία μιας ακτοπλοίας πολλών ταχυτήτων.

Ήδη ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει από την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών την καταγραφή των ανοικτών ζητημάτων, καθώς και την καταγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ώστε άμεσα να προωθηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.