Β. Αιγαίο: Γενική απεργία για το μεταναστευτικό (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο δρόμο βρίσκονται από το πρωί οι κάτοικοι των νησιών του βορείου Αιγαίου διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.
Κάθε δραστηριότητα στα νησιά έχει νεκρώσει ενώ κλειστά είναι έως και τα περίπτερα, μάλιστα το πρωί «σφραγίστηκε» και το κτίριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις, οργανωμένες από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιούνται στη Μυτιλήνη στο χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στη Χίο στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Με αποφάσεις των ΟΤΑ και των σωματείων και των άλλων φορέων που συμμετέχουν απορρίπτεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, ζητείται ο άμεσος απεγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, η φύλαξη των συνόρων και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των δομών υγείας και ασφάλειας.

Να σημειωθεί ότι σχηματισμοί προσκείμενοι στο ΚΚΕ συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις σε  διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Δείτε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη προς τους Αιγαιοπελαγίτες.