Ο.Λ.Ελευσίνας: Επόμενη στάση το Θριάσιο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Ελευσίνας με το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Οργανισμού, καθώς με τον τρόπο αυτό, η Ελευσίνα αποκτά ζωτικό χώρο και μπαίνει στον χάρτη των τακτικών δια θαλάσσης μεταφορών, δεδομένου ότι γειτνιάζει με το Θριάσιο Πεδίο, όπου θα δημιουργηθεί μεγάλο εμπορευματικό και διαμετακομιστικό κέντρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ στο 5w news.gr, Απόστολος Καμαρινάκης, έχει ήδη ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ για τα σχέδιά του, ενώ με την πρότασή του είναι σύμφωνη η τοπική αυτοδιοίκηση της Ελευσίνας και οι φορείς της πόλης.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα καταστήσει την Ελευσίνα εμπορευματικό κέντρο σε συνδυασμό με την ανάδειξή της σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Όπως τόνισε ο κ.Καμαρινάκης, αποβλέπουμε ως Οργανισμός, να αποκτήσουμε σύνδεση με το Θριάσιο Πεδίο και να αναπτύξουμε τις μεταφορές μας, χαρακτηρίζοντας την Ελευσίνα ως ένα μεγάλης αξίας λιμάνι.

Ειδικότερα, η Ελευσίνα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Τα βασικά εμπορεύματα που διακινεί είναι κυρίως σίδηρος, λαμαρίνες, σκραπ, ξυλεία, σωλήνες.

Φιλοδοξία του κ.Καμαρινάκη είναι να γίνει η Ελευσίνα ένα λιμάνι που θα ξεπεράσει τον ορισμό της ως “χώρος των ναυαγίων και της εγκατάλειψης”.
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, αναφερόμενος στα εγκαταλελειμμένα πλοία και στα 40 ναυάγια που βρίσκονται στο κόλπο της Ελευσίνας, στη Βλύχα, ότι ο σχετικός διαγωνισμός για την απομάκρυνσή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση ναυαγίων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντης της πολιτικής του ΟΛΕ καθώς ο κόλπος της Ελευσίνας έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο πλοίων και μάλιστα, πολλά κουφάρια παραμένουν εκεί, θέτοντας σε κίνδυνο το θαλάσσιο περιβάλλον.
Πρόκειται για το ναυάγιο Δ/Ξ-Καταλοίπων “ΣΛΟΠΣ”, τα επιβλαβή πλοία Δ/Ξ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” και Φ/Γ “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ”, τα οποία βρίσκονται επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένα στην περιοχή και κρίνεται σημαντικό να απομακρυνθούν άμεσα.